manset 22

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Siz çok değerli, yetkin, şehrine hizmete sevdalı arkadaşlarla beraber dolu dolu bir 5 yıl yaşadık. Söz verip de yapamadığımız hiçbir şey olmadı. Hayırla başladık hayırla kapatıyoruz inşallah. Bu şehrin 1 milyon 400 bin insanının hepsinin hizmetine koşma gayreti içerisinde olduk” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı 2’inci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 40 gündem maddesi görüşüldü.

‘BİR NÖBET DEĞİŞİMİ’

Toplantının başında konuşma yapan Başkan Demir, “Önümüzdeki Nisan ayı meclis toplantısı yeni başkanla yeni meclis üyeleri ile toplanmaya devam edecek. Süreç işliyor buralar hizmet yerleri her gelen hizmetini yapıp şehrine, ülkesine görevini tamamlayıp gidiyor. Hep birlikte burada bu güzel şehre iktidarıyla, muhalefetiyle çok hayırlı hizmetlere vesilesiyle olduk. Samsun’un kangren olmuş geriden gelen elhamdülillah hiçbir problemi kalmadı. Çok şeyler yapıldı. Bizden öncekilerden bayrağı devraldık biz de son mecliste bayrağı devrediyoruz. Seçimden sonra yeni gelecek arkadaşlara ilçelerde de dahil olmak üzere bir nöbet değişimi yaşanacak. Biz bunun için varız. Hizmet Allah rızası için millete yapılır. Bunun dışında başka hiçbir yönelimle hiçbir hedefle yaklaşık 30 yıldır bu alanda bulunmadım” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

‘SAMSUN YENİ BİR HİZMET YOLUNA ÇIKACAK’

“Siz çok değerli, yetkin, şehrine hizmete sevdalı arkadaşlarla beraber dolu dolu bir 5 yıl yaşadık. Söz verip de yapamadığımız hiçbir şey olmadı. Lansmanıma açıp bakın elinizde kitapçık var. Önümüzdeki dönemde de inşallah tabi benim partimden Halit Kardeşimin lansmanı da çok heyecanlı bir lansman. İnşallah Allah ona da onları kazanıp yapmayı nasip eder. Sağlıklı, güzel bir yarıştan sonra Allah herkese bu konuda hayırlı olanı nasip etsin inşallah. Dolayısıyla seçimden sonra Samsun yerel yönetimde yeni bir hizmet yoluna çıkacak. 5 yılda ciddi bir sıçrama yaşayan Samsunmuza emeklerinizle katkı verdiniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Hayırla başladık hayırla kapatıyoruz inşallah. Bu şehrin 1 milyon 400 bin insanının hepsinin hizmetine koşma gayreti içerisinde olduk. Kimseyi ayırmadan ötelemeden. Yalnız disiplini gayreti ve çalışmayı da elden bırakmadan. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Samsun Müzesi’nin açılışının yapıldığını yine 2024-2028 yıllarını kapsayan Samsun Turizm Master Planı’nın kamuoyu ile paylaşıldığını dile getiren Başkan Demir, “Sayın Bakanımız 2 defa Samsun’a geldi. Turizm tanıtımında çok hayırlı gelişmelere vesile oldu. Şu anda turizmin tanıtımı noktasında en ön planda tuttuğu şehirlerden birisi Samsun. Bu arada 8-16 Haziran’da Kültür Yolu Festivali’ne konu Samsun. İnşallah ilk kez düzenlenecek. Türkiye’de 16 il var Samsun’da bu sene dahil oldu. Bu bir çığır, bambaşka bir dönüm noktası. Samsun Turizm Master Planı’nımızın lansmanını yaptık. Sayın Bakanımızın bizzat ifadesi sanırım Türkiye’de 3’üncü veya 4’üncü iliz Turizm Master Planı olan. Arkadaşlar bu çok büyük bir vizyon, verimliliktir. Şu anda bizim 2028 yılında hedeflediğimiz ziyaretçi sayısı 2 milyon. Arkadaşlar şehirlerde ve ülkelerde kritik bir sayı vardır nedir biliyor musunuz? Nüfusunuz kadar ziyaretçiyi ağırladığınızda dünyanın en önde gelen turizm şehri, turizm beldesi veya turizm ülkesi haline dönüşüyorsunuz. Bizim 1 milyon 400 bin nüfusumuz var. 2026, 2027 yıllarında muhtemelen nüfusumuzdan daha fazla ziyaretçiyi ağırlar hale geleceğiz” şeklinde konuştu.
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir