
Kurnaz Uluslararası Öğrencilerle Buluştu
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Türki Cumhuriyetlerden üniversite eğitimi için Samsun'a gelen uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından düzenlenen sohbet programında gerçekleşen buluşmada Başkan Kurnaz, öğrencilerle Samsun ve eğitim gündemine dair samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
"Kardeşlerimiz Kültürel Zenginliğimizdir"
Kültürel bağların güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Başkan İhsan Kurnaz, Samsun'un farklı etnik kökenlerden vatandaşları bir arada barındıran köklü bir şehir olduğunu belirtti. Karadeniz'in ve kentin en büyük ilçesi İlkadım'da farklı kökenlere sahip vatandaşların kardeşçe bir arada yaşadığını ifade eden Kurnaz, insanların memleketlerinden ayrılarak başka şehirlerde hayatlarını sürdürmelerinin en önemli nedenlerinden birinin eğitim olduğunu kaydetti.
Ortak tarih ve kültür bağıyla Türki Cumhuriyetlerden gelen uluslararası öğrencilerle gönül bağlarını güçlendirdiklerini dile getiren Kurnaz, şunları söyledi:
"Kardeşlik duygularımızı pekiştirerek, geleceğe dair umutlarımızı paylaştık. Farklı coğrafyalardan gelen gençlerimizin şehrimize ve İlkadım'a kültürel zenginlik kattığını biliyoruz. Bu nedenle öğrenci kardeşlerimizin burada kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri çok önemlidir."
Uluslararası Öğrencilere Uyum Desteği Sözü
Başkan Kurnaz, İlkadım Belediyesi olarak uluslararası öğrencilerin şehrin sosyal hayatına uyum sağlayabilmeleri için gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını açıkladı. Kurnaz, programı düzenleyen Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan'a teşekkürlerini ileterek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.





