
İlkadım’da Ramazan Bereketi Temizlikle Başlıyor: Camiler Pırıl Pırıl!
Samsun’un kalbi İlkadım’da, Ramazan ayı öncesi hummalı bir çalışma var. İlkadım Belediyesi, vatandaşların 11 ayın sultanını huzur ve hijyen içinde karşılaması için ibadethanelerde "dip bucak" temizlik seferberliği başlattı.
İlkadım Belediyesi, 2024 yılında başlattığı ve ilçe sakinlerinden tam not alan ibadethane temizliği uygulamasını, Ramazan ayı öncesinde sıklaştırdı. Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala harekete geçen belediye ekipleri, ilçedeki cami ve mescitleri adeta baştan aşağı yıkıyor.
Halıdan Şadırvana Hijyen Harekatı
Özellikle teravih namazları ve mukabelelerle yoğunluğun artacağı camilerde vatandaşların sağlığı ön planda tutuluyor. Özel ekipler; cami halılarını, ayakkabılıkları ve camları titizlikle temizlerken, ortak kullanım alanları olan şadırvan ve tuvaletlerde de detaylı dezenfekte işlemleri gerçekleştiriyor.
Başkan Kurnaz: "Huzur Temizlikle Başlar"
İbadethanelerin sadece fiziksel değil, manevi arınmanın da merkezi olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, çalışmalara dair şunları söyledi:
"Hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru bizim için her şeyden önemli. Ramazan ayının manevi iklimine yakışır şekilde, ibadethanelerimizi pırıl pırıl yapıyoruz. Temiz bir ortam, ruhani huzurun da anahtarıdır. Vatandaşlarımızdan ve din görevlilerimizden aldığımız dua ve teşekkürler en büyük motivasyonumuz. Temizlik seferberliğimiz Ramazan ayı boyunca da hız kesmeden devam edecek."