Emekliye Bayram Müjdesi: Ödemeler Öne Çekildi
Ekonomi3/11/2026

Emekliye Bayram Müjdesi: Ödemeler Öne Çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin hem bayram ikramiyeleri hem de Mart ayı maaşları için beklenen takvimi açıkladı. Maaş ödemeleri 14 Mart itibarıyla hesaplara yatmaya başlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada milyonlarca emekliyi sevindirecek haberi verdi.
Ekonomik hareketliliği artıracak ve emekliye nefes aldıracak düzenleme kapsamında ödeme takvimi güncellendi.

Maaşlar 14 Mart'ta Hesaplarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu aya özel bir uygulama ile emekli maaşlarının öne çekildiğini duyurdu. Normal takvimin aksine, Mart ayı emekli maaşı ödemeleri 14 Mart’tan itibaren hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak.

Bayram İkramiyesi Geleneği Sürüyor

Yaklaşan bayram öncesi emekli ikramiyeleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, klasikleşen uygulamanın devam edeceğini belirtti. Emeklilerin bayram hazırlıklarını rahatça yapabilmeleri adına ikramiyelerin, her yıl olduğu gibi yine bayramdan önce yatırılacağı kesinleşti.
Erdoğan, müjdesini "Hayırlı uğurlu olsun" sözleriyle noktalarken, bu hamlenin özellikle bayram alışverişi öncesi piyasalara da can suyu olması bekleniyor.